Saturday, 24 October 2015

Keperluan vs kehendak

Hai.

Bila sudah semakin berusia ni,aku makin sedar bahawa adalah sangat penting untuk kita menyimpan duit. Untuk emergency. Aku dah kerap kali memerlukan duit dan time tu,aku blur sebab takde wang simpanan.

So yes,matlamat tahun baru aku ialah untuk menyimpan duit. Aku ni bukan jenis yang pandai berniaga. Tak minat pun sebenarnya. Jadi apa yang penting ialah aku kena manage duit sendiri elok-elok.

Sekarang aku sedang usaha simpan duit untuk beli keperluan berpantang dan breastpump. Kalau dah settle dua benda ni,mak is okey.