Friday, 16 January 2015

Tips kulit natural dalam 5 minit

Hai.

Ada beberapa kawan yang bertanya pada aku,tips mudah untuk kulit nampak cantik...
Selain dari basic penjagaan kulit,aku nak bagitau satu tips mudah kulit kita nampak cantik natural dalam masa 5 minit..

Tipsnya ialah gunakan bb cream.

Dari apa yang aku selalu perhatikan,aku perasan yang orang suka guna two way cake pastu sapu kat muka pakai span. Yup,memang akan nampak cantik tapi tak nampak natural.

Kita nak kulit yang nampak macam kulit asal kita,yang tak nampak berbedak. So itu tips hari ni. Invest in a good bb cream,pakai..

Cara mekap dia agak mudah. Lepas sapu bb cream di muka,sapu sikit bedak di kawasan muka kita yang berminyak. Sapu sikit jer..tak payah banyak. Kalau ada face brush,lagi best. Sapu bedak tu sikit jer di muka. Then siap!

Recommended bb cream ? Of course la peripera. Bb cream dia best. Sesuai untuk kulit asia.