Thursday, 4 December 2014

Review : Pencuci muka safi rania gold

Hai.

Sejak nora danish jadi duta safi rania gold,aku jadi sangat teruja nak try safi rania gold.
Tapi skincare product aku banyak lagi.
So sebagai seorang menantu hantu,aku goda mak mertua aku guna safi rania gold ni. Hahahaha.
Tiap ari aku cakap safi rania gold ni bagus. Wakaka.
Actually aku pengguna serum safi rania gold.
Serum dia memang bagus,aku suka.
Memandangkan mil aku dah tergoda dengan kempen safi rania aku,maka dia pun beli pencuci muka,toner dan serum safi rania.
Dia suruh aku try pencuci muka lembapan mendalam safi rania ni.
Aku pakai dua kali dan ini review aku.

Pencuci muka safi rania ni sesuai untuk kulit kering dan sesuai untuk wanita yang sehari cuci muka sampai 5 kali untuk berwuduk. Dia takkan mengeringkan kulit.

Kulit aku memang jenis kulit kering. Lepas pakai pencuci ni,kulit muka aku tak rasa tegang semacam,which is good. Aku suka. Kulit muka rasa lembut dan segar je. Even mil aku pun suka pencuci ni. Bau dia wangi.

Pastu aku ambil waterproof eyeliner dan lip matte nyx aku untuk test keberkesanan pencuci muka ini. Ternyata lepas cuci, lip matte nyx pun dia tak mampu tanggalkan dengan sempurna. T_T

Aku tak kata pencuci muka safi rania ni tak bagus tapi bagi aku dia terlalu mild untuk aku. Kalau setakat nak cuci muka di waktu pagi,oklah. Oh ye,bila aku sebut mild,aku bukan maksudkan bahan-bahan dia adalah mild seperti cetaphil pulak ye. Mild maksud aku ialah kadar pembersihan dia sangat rendah.

Overall pencuci muka ni adalah pencuci muka yang biasa-biasa je bagi aku. Kelebihannya ialah dia tak mengeringkan kulit.

Markah : 😍😍
Harga : RM18 ke bawah.