Saturday, 27 December 2014

Drama Zahira di TV3

Hai.

Aku jarang menonton drama melayu.
Sebab aku ni ada sound problem pastu aku kalau tengok cite yang takde subtitle,aku kena pasang kuat-kuat pastu aku malu sendiri sebab satu kuarters boleh dengar tv aku.
Tapi kalau aku dah tengok tu maknanya cerita tu sangat best giler.
Tahun ni aku tonton 3 drama jer.
Bukan kerana aku tak cinta,setitis kasih darmia dan drama yang aku nak cerita sekarang....zahira.
Drama zahira ni untuk slot samarinda di tv3.
Pelakon dia adalah adiputra dan zara zya.
Drama ni best sangat. Sweet habis tahap hentak kaki.

Kisah dia lebih kurang macam ni.
Zahira kerja untuk ikbal. Ikbal ni orang kaya. Duda anak dua. Zahira jadi babysitter anak ikbal. Anak ikbal sayang sangat kat zahira. Pastu ikbal pun suka kat zahira. Tapi mak ikbal tak suka zahira. Yang bestnya...ikbal buat tak kisah jer kat mak dia. Awwww..

Seronok tau tengok gelagat zara zya dan adi dalam drama ni.
Zara zya tu lakonan dia memang sangat real.
Adiputra? Well..aku memang minat adi.
Dalam drama ni jugak ada pelakon baru yang aku baru first time nampak.
Bea balqis nama dia.
Perempuan ni gebu....macam zila bakarin.
Putih melepak.
Sekarang baru episod 9..drama ni ada 13 episod semuanya.
Korang sila tengok tau!
Drama ni aku rasa drama melayu paling best aku pernah tengok selepas bukan kerana aku tak cinta. Hehe.
Kalau bkatc aku bagi 9 markah,zahira ni aku bagi 8.9 markah. Hahahaha....sebab bkatc banyak scene mesra. 😍

Sekarang ni time aku menaip,hari tengah hujan.
Aku tengok berita..kesian kat orang yang mengalami banjir.
Aku harap semua cepat ok.
Hmm.