Monday, 22 December 2014

Aku dan skincare di tahun baru

Hai.

Aku sangat sukakan produk penjagaan kulit.
Sangat suka tahap obses.
Selalu aku memang berhabis duit untuk skincare jer.
Kasut,handbag,make up...semua aku tak kisah.
Hahaha.
Tapi kulit aku tak lawa pun.
Kasar,kering,pori-pori besar.
Sentap ok. Sentap.
Pastu bila aku tengok orang pakai produk A,terus menggigil tangan nak beli produk A.
Bila tengok orang pakai produk B,menggigil lagi tengok harga produk B.
Sila faham ye aku obses.
Macam orang yang obses bola,obses beli handbag...hah camtulah aku.

Tapi bila dah nak masuk tahun baru ni,pastu harga barang makin naik,pastu aku ni niat nak tambah anak baru.......mana boleh habiskan duit untuk skincare.
Kan??? #nangistepipintu
Maka aku berazam nak guna produk malaysia je tahun depan.
Dah tak nak korea lagi.
Ok correction. Aku akan pakai bb cream korea tapi yang lain-lain tu,aku cuba pejam mata.
Korang nak tahu apa produk yang bakal aku guna?

Hehehehe.

Ini jelah produk yang termampu untuk poket aku.

Bakal produk pilihan aku ialah safi rania gold! Woots woots.

3 sebab pilih safi rania gold?

1. Aku memang guna serum dia. Serum dia bagus. Krim malam dia pun sesuai sangat untuk aku.

2. Aku suka nora danish. Nora duta safi rania gold. Kira macam what her's is mine. Nora pakai,aku pun pakai. Full stop. Hahahahha!

3. Sebab harga mampu milik.

Tapi.....produk seperti eye cream dan sunblock,aku tak pakai safi rania. Aku sangat cerewet part eye cream. Sebab mata aku selalu ketumbit. Jadi aku perlukan eye cream yang bagus untuk hilangkan ketumbit aku. Ini serius tau.

Untuk sunblock,aku guna sunblock yadah..tak oily,tak melekit.

So aku prepare siap-siap.senarai skincare yang akan aku guna next year. Nampak tak tahap obses tu cane? Tahun ni tak habis lagi dah sibuk nak beli barang untuk tahun depan. Wakaka. Tapi ni plan jer. Kot aku terserempak dengan benda lain...aku beli jugak. Kikiki.

Cleanser - cetaphil gentle clèanser

Oil cleanser - sebab aku baru amalkan double cleansing routine.untuk ini aku pilih nature republic chamomile cleansing oil.

Eye cream - watery berry skinfood untuk wrinkle dan satu lagi dari the face shop untuk ketumbit aku.

Serum - safi rania

Toner - nature republic hawaiian toner

Pelembab siang - safi rania

Krim malam - safi rania

Essence - aku memang dah ada essence ni.beli kat faceshop.

Skrub muka - origins.memang dah ada.

So yes,itu antara produk yang akan aku guna next year. Jangan goda aku beli skincare lain tau! Bye.