Tuesday, 14 October 2014

Beza antara soft matte lipstick cream dan extreme shine lipstick nyx

Hai.

Aku dengan bangganya mengumumkan aku ada 3 lipstik nyx. Wakakaa...sebab bagi aku lipstik ni kaler dia cantik giler. Aku ada dua jenis lipstik nyx ni..satu ialah soft matte lip cream (smlc) dan extreme shine lipstick (esl). Smlc kebiasaannya berharga RM26 manakala Esl berharga RM19.

So aku review perbezaan kedua-duanya yer :

Dari segi warna, esl ada lebih banyak pilihan. Tapi banyak warna yang takde kat sephora. Kalau nak,kena order online.

Long lasting? Smlc tahan sangat lama berbanding esl. Esl ni kalau kau pakai kan..lepas kau makan,warna dia pudar sikit. Pastu makin pudar dan pudar..tapi kalau smlc,warna dia kekal cantik hingga ke petang. Seriously!

Bau? Smlc berbau vanilla. Aku suka. Esl bau lipstik biasa jer.

Melembabkan bibir? Dari segi ni,esl menang sebab kalau aku pakai esl ni tanpa lipbalm pun,bibir aku elok jer. Tapi smlc,aku kena pakai lipbalm yang banyak dan bibir pun nampak agak dry. Sebab tu aku lebih gemar esl.

Harga? Esl lebih murah dari smlc dan kuantiti esl lebih banyak. Sebab esl ni bentuk lipstik biasa,smlc lak bentuk cam lip gloss.

Antar kedua-dua ni aku gemarkan esl. Sebab moist jer rasa bibir bila pakai. Murah pulak tu. Tapi aku sukakan kaler smlc cam stockholm. Cantik gila kaler tu. Kaler kegemaran aku ialah stockholm dan istanbul..

Nah,nak beli tak? Pastikan beli yang original ok. Nak beli,tinggalkan komen. Yang pasti..harga lebih murah dari pasaran..