Sunday, 26 October 2014

Bb cream terbaik kesukaan!

Hai.

Aku nak cerita pasal bb cream kegemaran aku ni.
Peripera i love bb cream.
Aku rasa selama aku memakai bb cream,inilah bb cream yang paling best ever yang sesuai untuk kulit orang malaysia macam kita.
Sebelum tu,aku nak bagitahu ye..kulit aku jenis kering,tona warna kuning dan merah sikit,kusam dan pucat.
Tanpa bb cream ajaib ni,muka aku macam tak tidur tiga malam.

Baiklah,aku beli i love bb cream by peripera ini di watsons dengan harga RM49.90. Kat watsons je pun ada jual. Kalau online,aku tak pasti. Ok sebelum tu aku nak beritahu kenapa aku pilih bb cream instead of foundation. Bb cream ni elok,dia ada healing property..fungsi dia bukan hanya nak menutup cela di muka kita tapi dia akan buat muka kita berseri,tak pucat dan paling bagus,bb cream ni ada spf tau. Boleh melindungi wajah kita dari sinaran matahari.

Aku senaraikan apa kelebiham i love bb cream by peripera ni ye :

- high coverage.boleh tutup pori,pudarkan parut jerawat,brighten up muka dan buat muka nampak berseri.
- guna sikit jer boleh cover satu muka.
- sesuai untuk kulit orang malaysia.muka takkan nampak kelabu.walaupun kau tengok macam aku ni cerah tapi kulit aku biasa jer,macam kulit orang kebanyakkan so no worries ye...semua pun boleh pakai.
- bb cream ni tak luntur bila kena peluh atau hujan.selalu bila orang berpeluh,kadang-kadang kita pelik eh apsal peluh orang tu kaler coklat??? Pelik nar..huhu. Padahal tu mekap orang tu luntur sebenarnya.
- tak menyebabkan muka aku berjerawat dan tak membuatkan pori tersumbat.

Perkara yang aku tak gemar pasal bb cream ni ialah dia agak susah nak dicari. Kalau tempat tu takde watsons,memang sampai ke sudahlah kau tak jumpa. Pffttt..

Nah,ini gambar tangan aku dengan bb cream ni ye. Tangan aku tu aku letak eyeliner hitam konon macam bintik laaa..sila tengok betapa bb cream ni cover eyeliner tu. Urat tangan aku pun dia cover okey. Aku memang sukaaaaa bb cream ni. Oh ye....tangan aku memang tona kuning so bb cream ni nampak pelik sikit kat tangan aku. Muka aku ada tona pink so memang serasi la bb cream ni. Selalunya aku pakai bb cream ni je untuk muka. Tak payah sapu bedak ke apa. Tapi kalau kulit kau berminyak,kena letak bedak sikit kot. Ini plak gambar aku guna bb cream ni.

Ok bye.