Wednesday, 26 March 2014

Jom tengok barang mekap aku!

Hai.

Aku adalah perempuan pemalas tahap dewa.
Koleksi mekap aku adalah nan hadooo...dari dulu lagi memang gitu.
Tapi aku pakailah sikit-sikit.
Aku sharelah apa jenis mekap aku tepek kat muka aku untuk tahun 2014 ni.

Bedak two way cake pixy.
Aku sebenarnya paling suka bedak in2it yang penutup dia warna pink tu sebab dia untuk dry skin tapi pixy ni pun ok. Aku dapat ni dari rara. Dia bagi aku. Thanks ra! Aku pakai bedak sekali sehari je. Lepas aku completekan skincare,aku sapu bedak guna brush kat muka.

Eyebrow liner silkygirl.
Sebelum ni aku guna elianto. Tapi bila rissa nampak,dia cakap pen pen pen sambil tunjuk dan jerit minta,aku pasrah bagi kat rissa. Pastu aku pasrah lagi tengok dia conteng kertas guna eyebrow liner aku sampai patah. Jadi aku beli silkygirl ni sebab murah. Aku guna kaler hitam. Eyebrow liner adalah sangat penting ever bagi aku sebab kening aku buruk. Ini item wajib ada.

Eyeliner in2it all black.
Pemilihan eyeliner yang betul adalah SANGAT PENTING bagi aku. Salah beli benda lain takpe tapi jangan salah beli eyeliner. Sebab aku selalu menangis,selalu buka contact lense dan selalu basahkan muka bila aku rasa panas. Bayangkan kalau eyeliner tu tak kalis air. Abis sememeh muka aku nanti. So far eyeliner in2it ini adalah yang paling hitam,paling kalis air dan paling senang disapu ever. Tapi memandangkan dia sangat kalis air,nak tanggalkan dia memerlukan nake up remover. Aku tak suka.

Lip balm nivea.
Aku tak pakai lipstik dan aku tak ada lipstik. Jadi aku guna lipbalm. Aku beli lipbalm sebulan sekali sebab rissa suka hilangkan lipbalm aku. So far lipbalm kegemaran aku adalah nivea dan in2it.

Erk,ok. Itu jerlah yang aku tepek di muka setiap hari. Kalau nak special sikit,aku apply maskara. Tapi ni jarang sangat. Maskara yang aku rasa ok ialah maybelline.

Okeyyyy...pastu di suatu pagi yang hening,puas ku cari mekap ku tapi tetiba takde. Aku tanya asben....mana semua mekap aku? Nak tau dia jawab apa?

SAYA DAH BUANG.

Aku dah hahhh? Apa?? Buang?? Dia kata dia buang sebab aku sepahkan. Ok fine. So aku pun beli barang mekap baru. Aku share la sekali kat sini.

Bedak two way cake pixy.
Beli ni sebab murah.

In2it sheer eye colour.
Ni eyeshadow lama aku. Tapi aku guna sebab aku buat dia untuk eyebrow aku. Aku rasa cam lagi natural kalo aku guna brush pastu sapu eyeshadow kat kening berbanding kalo aku guna pensil eyebrow ni. Lagi satu..jimat sebab bila rissa tengok,dia tak cakap tu pen. Pastu menjerit nak pen nak pen... T___T

Precision liquid eyeliner silkygirl.
Liquid eyeliner paling best pernah aku pakai. Nanti ada masa,aku buat review.

Silkygirl eye opener waterproof mascara.
Walaupun harganya murah gila,tapi aku suka sangat mascara ni. Best oi!!

Lipbalm nivea.
Must have item.

Wet tissue.
Ni kena ada dalam simpanan..biasalah perempuan..
Baiklah..setakat ni,ini jer barang mekap aku. Nak beli banyak-banyak,nanti tak pakai plak..hehe..ok bye..