Friday, 27 December 2013

Tips mudah menyimpan duit

Semalam ada kawan gojes sharekan jadual ni.
Rasa macam wow..hebat ni!
Imej dia kredit to goggle ok.
Konsep dia senang jer. Simpan duit sikit-sikit selama 52 minggu..hujungnya kita boleh ada seribu lebih.
Yelah..kita ni biasa-biasa jer.
Tak mampu nak simpan beribu duit sebulan.

I nak tiru gak ar cabaran ini.
Tapi i nak cuba cara lagi senang.
Instead of seminggu,i guna sehari.
Instead of mula dengan seringgit,i mula dengan seposen.
Jadi hujung bulan kang..i ada seratus lebih.
Wakakaa..bolehlah untuk permulaan..ye dok?
Bukan senang nak tengok mak jemah ni menabung.

Korang yang rasa nak try,silalah.. ♥♥