Wednesday, 19 June 2013

Sambungan kisah cinta kononnya......

Sebenarnya lepas gadis tu cakap saya suka awak,benda tu tergantung macam tu je. Gadis ni pun tak tahu lelaki ni suka kat dia ke tak. Tahu tak lelaki ni jenis cenggini....apa dia rasa dia diam aje.

Sampai satu hari,gadis ni hantar nenek dia pegi klinik. Lelaki ni cakap dia kebetulan ada kat area tu so dia nak jumpa gadis ni kejap. Then dia bagi hadiah. (Omg! Penat cari gambar hadiah tu. Nasib ada. Berhenti kejap sambil kesat peluh di dahi)

Bunga tisu tu lelaki tu buat sendiri. Bagi 3 kuntum untuk i love you katanya. Tapi dia bukan cakap depan-depan. Dia cakap dalam sms. :)

So yes,diaorang pun consider couple la sejak aritu. Bila dah couple,baru kenal each other.

Rupanya lelaki tu anak bongsu,gadis pulak anak sulung.
Lelaki tu jenis sangat pendiam,gadis ni pun pendiam jugak tapi dia lagi banyak cakap dari lelaki.
Gadis tu suka tempat meriah,ramai orang..lelaki tu tak suka.
Lelaki jenis tak ambik sarapan dan suka makan lewat malam,gadis pulak suka sarapan dan tak suka dinner.

Eh,banyaklah sangat perbezaan diaorang.

Lepas tu takde apa yang menarik sangat. Biasalah couple gaduh,putus,sambung balik..haha..biasalah. Darah muda katakan.

Nak tahu apa yang kelakar? Gadis ni selalu harap janganlah dapat laki anak emak. Tapi lelaki ni ialah anak emak ye. Harap maklum. Apa pun, gadis ni pegang kata-kata satu je..kalau lelaki ini jodoh dia,maka dekatkanlah. Kalau bukan,pisahkanlah.

Kebetulan lepas setahun,keduanya dapat kerja kerajaan. Gadis ni memula posting kat shah alam. Lelaki ni kat JB. Hubungan jarak jauh....fuh. Hampir tiap hari gaduh ok. Memang respek laki bini yang boleh berjauhan. Masa ni hubungan diaorang dah almost 3 tahun. Gadis dah resah gelisah sebab cita-cita nak kawen umur 21. =.=

Gadis ni pun cakap kat lelaki ni. Kalau awak serius dengan saya,kita kena kawin. Saya ni makin tua. Saya tak nak buang masa dalam hubungan yang tiada penghujung. Genap 3 tahun,kalau tak kawin,kita putus!

Hamboi. Ayat bukan main. Sebenarnya gadis ni bukan apa. Bagi dia,kalau kita bercinta just for fun,baik tak payah. Niat memang nak kawin kan. Buat apa nak buang masa? Tapiiiiii...kena make sure sebelum kawin tu boleh hidup sendiri. (Rissa,kalau rissa besar dan baca ni ingat tau. Sebelum terfikir gatal nak kawen,pastikan dah mampu sara diri sendiri. Jangan susahkan sesiapa. Nak kawin,sila usaha)

Tapi sebelum kawin,memang dugaan sangat. Sebab kes anak emak ni. Mungkin dah suratan. Mungkin dah jodoh. Mungkin juga sebab gadis ini yakin itulah jodohnya......maka mereka kawin jugak.

Err,happy ending? Tak tahu lagi. Tiap ari berjuang. Dah kawin ni,kurang sikit gaduh cuma yelah...apa kat dunia ni sementara jer. Semoga perkahwinan ini kekal..

Gadis itu bukan cinta pertama lelaki....
Lelaki itu pun bukan cinta pertama gadis...
Tapi doa semoga cinta mereka akan jadi cinta terakhir...

*sebenarnya cerita kedua ringkas sebab i dah lupa.dah kata kan..lepas couple banyak dugaan so i save yang comel-comel je dalam otak.yang tak best,i dah delete....

*gambar cincin kat bawah ni..yang stainless steel tu lelaki tu beli masa diaorang baru couple. Lelaki tu beli tanpa kehadiran gadis tau. Beli exactly muat pulak tu. Bila ditanya,jawapan dia senang aje.. saya kan selalu pegang tangan awak.. :)

Itu satu-satunya hadiah yang masih dipakai kedua-dua mereka sampai sekarang. Kena pakai double gitu sebab cincin kawin (yang emas tu) dah longgar..kalau takde cincin couple,memang jatuh mengelongsor la cincin kawin tu jawabnya.

Ok,kisah ni tak best. Tapi ni kisah benar. So,terimalah seadanya ye. Hehe..