Saturday, 29 June 2013

Kenduri kahwin yang pertama

Hai.

Tadi kami sekeluarga pegi kenduri kawin bos lama i. Sebenarnya i cukup seram nak pegi majlis sebab i pemalu gila kot. Hehe. Tapi since i sayang bos ni,i pegi la jugak. Asben sebenarnya tak nak pegi tapi puas i pujuk. Baru dia setuju.

Sampai je..i dah nebes hilang punca tak tahu nak buat apa. Dahlah orang ramai. Phew! Nasib pakai baju kurung. Nasib terserempak dengan sorang kawan i yang tengah on the way balik. Tengah gelabah tu i tanya...saya nak buat apa ni kak? Saya takut ni..

Kakak tu cakap i kena makan,pastu salam pengantin..pastu salam mak pengantin. Errr..itu jelah yang i buat. Makan..salam pengantin..dan salam mak pengantin. Ambik gambar semua tak hokey. Sebab i memang seriously segan dan tak tahu nak buat apa. Family i memang tak pernah ada majlis gini...family asben apa lagi. Makan pun seciput jer walaupun makanan dia sedap gila.

Pastu i dukung rissa..bawa dia pegi salam pengantin. Then salam mak pengantin dan i balik. Dalam 20 minit kot i kat situ..err..tak pun 15 minit..

Mungkin bagi orang yang biasa..pergi majlis gitu adalah normal. Tapi bagi kami yang langsung tak pernah pergi kenduri,ianya sangat menakutkan ok. Apa pun..semua ok..