Friday, 28 June 2013

Kecik hati

Hai.
Ini entri luahan perasaan semata.
Sejak rissa lahir..dari saat pertama dia keluar dari perut i,benda pertama yang i bagi dia adalah susu ibu.
Dari mula,i usaha bagi dia..walaupun masa tu nipple i crack berdarah sebab rissa tak pandai hisap.
Menangis i susukan dia sebab sakit.
Tapi i tak merungut sebab dalam otak i,itu yang terbaik untuk dia.
Lepas tu,i terpaksa bagi rissa fm,tahu tak i punya nangis punya sedih camna?
Hancur hati i.
Nasib dia minum dalam 6 oz jer sebab dia tak nak.
I masuk kerja.
I kena pam sambil kerja.
Malam-malam i kena berjaga untuk pam.
Sebab i pam hari ni adalah untuk esok.
Benda tu berterusan sampai rissa genap 8 bulan.

Dalam masa tu,selalu sangat susu i drop.
I makan macam-macam.
Telan ubat walaupun ada yang kata ubat tu tak elok.
I pantang makan. Langsung tak sentuh ais.
I berhati-hati dengan apa yang i makan,kat mana i makan..sebab i tahu apa yang i makan akan pegi pada rissa.

Tapi syukur,sejak rissa lahir,dia sihat. Tak pernah apa-apa. Doa sangat dia sentiasa sihat.

Yang buat i kecik hati ialah bila she's doing really fine..berat ok..kesihatan ok..sepanjang 8 bulan rissa menyusu susu i..takde orang cakap apa-apa. Tak,i tak minta orang puji i,jauh sekali bagi hadiah ke hape..

Pastu bila rissa buat something yang bijak,orang boleh cakap..mestilah dia pintar. Dia kan minum susu anlene. (contohnya). Hello,dia baru je start minum fm ok. Lagipun apa kena mengena susu dengan anak bijak?

I kecewa. Rasa macam usaha i tak dihargai langsung. Susu lembu tu jugak orang puji. Sedangkan i yang bagi dia susu dari dia lahir..masakkan dia makanan sejak dia 6 bulan (syukur i masih diberi kekuatan untuk masak makanan rissa)..

Tak,i tak minta orang buat tugu negara sebagai mengenang jasa i. I pun tak minta rissa balas semua tu macam kalau dia tak bayar jasa,i sumpah jadi tanggang..eh tak. I cuma nak orang tak payahlah mengecikkan hati i ni. Kalau takde apa yang bagus untuk disebut, diam okey. Just diam.