Friday, 14 June 2013

Heinz biscotti

Jumaat lepas keluar pegi aeon. Makan kat black canyon. Sebelum i makan, i suapkan rissa makan bubur dia dulu. I memang ada bawa bekal siap-siap. Lepas habis,i kesian pulak tengok dia terkelip-kelip tengok mama dan papa dia makan.

Maka i pun bagi dia heinz teething rusk. Bagi sebab kat kotak kata no sugar no salt bagai. Satu pek kecil RM10. Ada 6 rusk dalam tu. I ingat rusk ni akan cair bila dimakan tapi i silap. Tak sampai seminit,rissa dah baling rusk tu. Gedebuk jatuh bawah meja. I terkejut. Gitu punya jatuh tapi biskut tu tak berderai pun. I ambik rusk yang lain dalam kotak dan try gigit. I gigit. Tak patah. Ok,gigit lagi sekuat hati. Baru patah. Nasib rissa takde gigi lagi. Kalau tak,silap-silap patah gigi anak dara tu.

Diaorang ni jual teething rusk ke jual biskut kayu? Teether rissa pun tak keras gini. Dahlah tak sedap bau pelik.

Atas dasar kesian,i pun bangun dan pegi balik dalam aeon. Cari biskut lain. Rissa dan papa dia masih kat black canyon. Kali ni i pilih heinz biscotti. RM4.50 sepeket. Sebelum bagi rissa, i rasa dulu biskut tu. Yelah..kot pahit ke..beracun ke..biar maknya yang kena dulu ye dok?

Sekali rasa..hamboi manis gila! Macam biskut marie. Seumur hidup rissa,tak pernah lagi i bagi dia makanan manis cenggini. Tapi dah alang-alang beli, i bagi jugaklah dia sebatang biskut. Dia makan ajer.

Dah habis biskut tu...i bagi dia tomato. Tu pun dia makan jugak. Tak sampai 15 minit kemudian, dia muntah. 1st time dia muntah time jalan-jalan. Cian babygirl. Tapi dia tak nangis pun.

So no more heinz biscotti untuk rissa. Manis sangat. Tak elok.