Thursday, 20 June 2013

Birthday rissa

Hai.

Short update jer.
Tadi baca entri mama iman pasal birthday iman.
Hmm..
Sedih.
Sebab i pun terfikir nak celebrate birthday rissa jugak.
Iye..i tahu yang dia tak tahu apa-apa lagi.
Tapi mesti nak buat birthday celebration kan?
Takkan anak sorang pun berkira nak buat celebration?
I teringin sangat nak buat majlis-majlis.
Ada saudara datang, ada potong kek, rissa pakai cantik-cantik...
Ya, sebagai mak, i teruja nak urus majlis anak sendiri (bajet macam anak tu dah nak kawin).

TAPIIIIIII...

I tinggal di JB.
Kat sini kami takde sesiapa.
Hanya ada i,suami,rissa dan mil.
Nak majlis meriah hape kalau ada 4 orang aje.

Kawan?

Kawan suami mostly lelaki bujang.
Tak ramai pulak tu sebab dia tu pendiam yang amat.
Kawan i?
Kawan i sikit jer.
Bila i cakap sikit, itu bermakna kurang dari 10 tau. =.=
Jadi acaner nak sambut birthday?

Lagipun i nak birthday rissa ada family i..
Teringat masa i kecik, tiap tahun sambut birthday.
Sampai umur i 12 tahun...pastu celebrate simple-simple jer.
Bila tak sambut birthday (macam sekarang dah tua ni), i rasa orang tak sayang i jer.  :(
So tak nak rissa rasa orang tak sayang dia.
Erk, walaupun dia bukan tahu apa sangat.

Kalau tanya suami, dia 100% akan jawab..
Kita keluar makan kita-kita ajer.
T_______________T
Bukan ke kita selalu keluar bersama dan makan bersama?
Apa bezanya?
Hah, itu satu lagi perbezaan kami.
Birthday dia tak pernah disambut.
Tak penting katanya.
Haih!


Ke ada cara lain yang lebih best untuk sambut birthday rissa?
Kalau bercuti, memang tak lah yer..walaupun teringin...
Ingat nak ambil family photoshoot..ok jugak tu kan..
Tapi rissa tu, takdenya dia nak senyum kalau dengan orang luar.
Hadoilah anak.....
Mama pening...