Sunday, 17 February 2013

Rumah idaman

Hai.

Ni dah kenapa merapu pasal rumah? Hehe. Tak salahkan? Wishlist i bermula dengan kerja,kereta,suami,anak dan sekarang rumah.

I dah 25 tahun. I rancang by 30,i nak ada rumah sendiri. Eh,maksud i..i nak ada rumah sendiri dengan suami. Tapi sebelum tu,kena make sure yang kami bebas hutang.

Ruang tamu

Memandangkan i pemalas,i nak ruang tamu yang kosong. Just ada sofa dan tv sahaja. Tak perlu coffee table. Kalau ada tetamu,boleh minum kat dapur je. Jadi senang nak kemas. Tv kena besar,lekat terus kat dinding. Sofa kena besar gak,depends dengan saiz ruang tamu.



Dapur

Dapur wajib ada mini bar sebab i suka berbual dengan mami i sambil masak. Erk,sebenarnya dia masak,i tengok. Dapur kecik takpe,janji lengkap. Peti ais dan sinki mesti besar. I suka konsep dapur camni.



Bilik tidur

Wajib katil king. Bilik tu kena suram je. Tak nak terang-terang. Yang lain,i tak kisah. Untuk anak,i rasa biarlah mereka pilih sendiri. Kalau second child nanti gegurl,boleh share dengan rissa. Kalau boy,akan difikirkan kemudian.





Bilik mandi

Simple pun takpe asal ada tub.



Harapla impian i tercapai. Amin..

posted from Bloggeroid