Sunday, 24 February 2013

Alergik susu lembu?

Hai.

Sejak rissa 4 bulan,i bagi rissa sebotol fm tiap ari. Selama ni memang nenek dia je yang bagi dia susu tu,i tak pernah lagi. Tapi since sekarang weekend,maka i pun bagi jela dia minum. Oh ya,rissa memang tak nak df kalau siang.

Semalam pas bagi dia minum sebotol fm,i perasan mulut rissa gini.







I tilik-tilik muka dia. Dia ok je. Cuma tepi mulut yang terkena susu tu merah. I tanya mil. Mil cakap memang camtu sebab rissa suka gosok mulut. Lepas sejam lebih,merah tu hilang. So i assume memang sebab rissa gosok mulut la kot.

Tadi i bagi lagi. Baru 1 oz dia minum,i perasan mulut dia yang ada terkena susu tu merah lagi.



Then i titiskan setitik susu tu kat peha dan lengan rissa. Sebab i cam 90% yakin susu tu yang buat mulut dia merah. Tak sampai 10 minit..



Peha dan lengan dia pun ada merah gak. Tapi benda ni hilang dalam sejam lebih. I sangatla confuse. Apa yang terjadi sebenarnya?

Ada yang cadang bagi susu soya tapi dengarnya soya tu tak elok kan? I memang tak plan langsung nak bagi rissa susu soya. Hmm,mungkin i akan try karihome kot pasni..

Tengok la. Setakat ni,i stop je fm. Bagi dia susu badan sepenuhnya.
posted from Bloggeroid