Wednesday, 19 September 2012

Update 38 minggu!

Hai.

Tadi i pergi check up di KK. Ditemani MIL uolsss.. Sebelum ni, kalau i check up di KK,memang sorang jer..ni ada peneman pulak. Mummy boring sorang-sorang kat rumah, so dia nak teman i. Takut i terberanak tengah jalan lettew..hehe..

Result check up ialah berat i turun 2 kg!!! Eh, biar betul. Sampai nurse suruh i timbang berat 3 kali ok. Nak pastikan yang berat i betul-betul 80kg. Macam mana boleh turun sedangkan i asyik makan jer pagi petang siang malam?Pastu doktor cek perut. Dia tulis kat buku merah, estimated berat baby adalah 2.5-3.00 kg. Sentuh perut je boleh tahu berat. Hebat betul doktor ni. Next week kena pegi check up lagi. Adoiiii...malasnya!!!

Lepas tu i call mami i. Dia cakap kalau berat turun, tanda nak bersalin la tu. Ye ke? Meh i listkan tanda nak bersalin yang orang cakap kat i..

Berat turun mendadak - done!
Kaki surut dari bengkak - done!
Perut jatuh - done!
Asyik nak kencing - done!
Perut memulas tapi bila gi toilet, takde apa - done!
Selalu buang air besar - done!
Hidung jadi pink/kembang - skin tone i memang yellowish, takde pink-pink ni.. Kembang pun takde rasanya
Keluar lendir macam gam - erm..tak pasti..
Keluar darah+lendir - belum lagi.confirm!
Pecah air ketuban - kalau ni jadi, sah-sahlah i tak update blog..haha..

Makin dekat dengan due date, i makin nervous. Tiap malam sebelum tidur, i mesti risau..camnalah kalau nanti tengah-tengah malam i tetiba nak bersalin? Dahlah kaki i asyik cramp jer, lagi-lagi kalau i berdiri lama. Lepas Syima suggest i sapu minyak Yu Yee sebelum tido tiap malam, memang cramp tu dah takde lagi. Nasiblah.

Tiap ari pesan kat baby..

Baby, kalau baby nak keluar..cakap kat mama tau..nanti takdelah mama terkejut.