Monday, 10 September 2012

Pening cari nama anak

Hai.


Pernah tak masa korang masih couple, tapi dah bajet siap-siap nama anak?
Macamlah confirm kawin dengan si dia masa tu kan?
I pun sama..malah i dah plan nama anak masa masih sekolah lagi. (over betul)
Tapi bila betul-betul dah nak ada anak, i risau.
Takkan nak letak nama suka hati jer kan?
Kena juga fikir persekitaran,makna nama tu, nama anak kita akan kena perli ke, senang tak nak eja/sebut..

Sebenarnya nama baby dah ada.
Tapi i masih gak cam tak puas hati dengan nama tu. 
Plannya nak letak dua nama. Nama kedua memang dah dapat..cuma nama pertama tu yang susah.

Nama yang i suka, suami reject. Siap buat muka kerut-kerut pulak tu.
Nama yang dia suka, i pulak tak suka.Kriteria penting.. i nak nama yang simple, cute dan senang diingati. Tapi tak nak nama yang common sangat. Nanti tak pasal-pasal dalam 1 sekolah tu, ada 4-5 orang nama yang sama.

I dah tengok kat segala website, buku-buku, tanya orang..semuanya tak membantu.

Hadoiii..

p/s : i ni teringin sangat nak pegi k-box.tapi suami tak nak pulak.sedihhh!! dah nak beranak pun sibuk nak menyanyi, macamlah suara tu sedap sangat.. =.='