Wednesday, 26 September 2012

Nak bersalin cepat punya pasal

 *scheduled entry*




Hai.

I tahu Tuhan dah tetapkan apa yang terbaik untuk kita tapi tak salah kalau kita berusaha kan?
Maka i pun sibuk google cara nak cepatkan bersalin..selain daripada induce.
Tanya kengkawan kat Facebook, sms kengkawan, call mami dan nenek i..

Antara nasihat-nasihat yang i dengar dan baca :


Minum ais krim soda
So, i dengan gigihnya cari ais krim soda yang botol kecik tu dan minum. Pas minum, memang i terus sakit perut. Bukan sakit perut nak bersalin, tapi nak membuang..  =.='

Makan nanas
I cuba jerlah sebab kebetulan teringin nak makan nanas. Lepas makan, i cirit-birit jugak. =.='

Banyakkan berjalan
I memang banyak berjalan tapi kat shopping mall. Tiapkali berjalan, tiapkali jugak duit i abis. Nampak aiskrim, nak makan. Nampak EachACup, nak minum. Nampak diapers baby, sibuk nak beli sedangkan baby tak kuar lagi. Nasib suami tak bagi beli.. =.='

Bersenam
I ada jugak menari Gangnam style. Huhu. Yelah, dah duduk kat rumah takde keja. Adakah itu dipanggil satu senaman? Kawan i siap cakap, orang biasa meroyan lepas bersalin, i ni meroyan SEBELUM bersalin..  =.='

Bersama suami
Suami tak nak ambil risiko sebab i tengah tunggu hari. Takkan i nak paksa pulak? Hahaha..

Makan bendi
Takde hasil.

Makan kari.
Cirit-birit.

Minum coke.
I selalu minum coke masa pregnant. Huhu. I tahu benda tu tak baik. Jadi, minum coke untuk cepatkan bersalin langsung tak berkesan untuk i.

Minum kopi panas.
Dahla i memang tak minum kopi. Tapi i minum jugak kopi mekdi tu. Akibatnya, baby berjaga sampai 1 pagi. Tendang sana sini. I yang tak boleh tidur dibuatnya.  =.=

Last-last, i malas nak try apa-apa dah. Cuma dapat pujuk baby dan berdoa agar semuanya selamat dan dipermudahkan. Amin..