Sunday, 16 September 2012

Menghitung hari

Hai.

I belum bersalin lagi. Baby masih nak berkepit 24/7 dengan mamanya.
So untuk menyenangkan hati sendiri, i tukar due date i. Hahaha.. Boleh tak gitu?
Sebenarnya kalau ikut last period, due date i ialah 1 Oktober 2012.
Tapi bila ikut scan kat private, doktor kata 27 September 2012.
Disebabkan i lebih percaya kat doktor private (sebab dia kira ikut scan baby), maka i tetapkan 27 September jadi due date i.
Tapi baby tak kuar lagi, dan i cuak nak kena induce ke apa.
Maka i tetapkan ikut last period.

Jadi esok i officially 38 minggu.
2 minggu lagi.
Perasaan i? Sebenarnya i tak sabar nak ada baby. Tapi bila kekadang perut i memulas, i dah mula takut..tanya kat diri sendiri..alamak,dah start nak bersalin ke?
-----
Semalam masa jalan-jalan kat Aeon, i ternampak baby walker. Yes, sebelum ni i memang banned walker sebab walker diharamkan di banyak negara kan? Dalam fikiran i,apa-apa yang diharamkan adalah tak elok. Tapi bila tengok walker tu, i rasa walker sekarang dah sangat moden. Tempat duduk dia tebal, boleh jadi rocker, pastu memang nampak selamat (bagi i lah). Roda dia pun boleh adjust supaya baby tak bergerak ke mana-mana. Tapi tengoklah nanti. Kalau ikut suami, dia tak bagi anak dia pakai walker.

Gambar contoh.
-----

Perkembangan i?
I asyik cramp jer. Terpaksa tampal koyok kat kaki ni.
Mungkin berat i dah terlebih kot jadi kaki i dah tak mampu nak tanggung berat badan.
Selain tu, i sangat suka makan. I kena makan setiap sejam atau dua. Kalau tak,i nak pitam. Over betul!

Semalam MIL i tengok kaki i, dia kata betis i dah bengkak.
Dia kata..dia dulu macam tulah. Lepas dua tiga hari, dia terus bersalin.
Ok, i nervous.

=.='