Saturday, 22 September 2012

Coretan buat anak mama dan papa



Dear anak mama dan papa,


Mama rasa inilah last mama update kat blog ni sampai mama bersalin.
So, last entri ni biarlah untuk baby..nanti bila baby dah besar, mama tunjuk blog..baby boleh baca ye..

Kelmarin, mama,papa dan nenek pegi check up baby di Columbia.
Doktor Rajesh cakap, berat baby dah 3.3 kg. Eh, mama ingatkan berat baby dalam 2.8 kg gitu jer..
Papa pun cakap..perut mama kecik jer, kenapa baby cam berat pulak?
Tapi tak kisahlah berat ke ringan,asalkan baby sihat.
Air ketuban mama 12.5, which is good. Tali pusat pun ok..Tumbesaran baby pun ok.
Syukurlah.

Yang buat mama risau sikit, doktor kata kepala baby belum engaged.
Jadi doktor kata, since baby belum engaged,mungkin u bersalin sakit sikit..
Sakit sikit???? Nak ambil hati mama lah tu. Mesti sakit banyak.  =.='

Pastu, mama tengok kat screen scanner tu, EDD baby kalau ikut tumbesaran ialah 23.9.2012.
Esok?? Baby nak keluar esok ke?
Ok, mama kena makan banyak-banyak.

Nanny (nanti baby panggil nenek sebelah mama tu nanny ye) cakap better mama bersalin kat swasta.
Sebab mama tak tahan sakit.
Nanny risaukan mama.
Mama pun risaukan diri sendiri.

TAPI....

Since baby belum engaged lagi, mama tak nak ambil risiko.
Sebab mama ada baca..kalau baby tak nak engaged jugak sampai masa nak keluar tu, baby kena keluar ikut tingkap. Kalau kat swasta kena czer, terbanglah semua duit mama dan papa nanti.
Mama selalu pujuk baby, engaged la sayang....
Mama takut kalau kena operate, nanti papa tak dapat teman kita.
Mama doa sangat biarlah bersalin normal..nanti papa boleh tengok baby keluar..  :)

Baby, bila baby nak keluar?
Tiap hari orang tanya mama..ada rasa sakit tak? Baby dah keluar tak?
Mama bukan tak larat atau tak sanggup tapi mama teruja sangat nak pegang baby..nak tengok baby..
Tapi kalau baby nak tunggu jugak, tunggu sampai 6 Oktober ye..sebab 5 Oktober ada Baby Expo kat JB ni. Bolehlah kita pergi shopping.. Huhuhu..

Tuhan..lindungilah anak kami..
Kurniakanlah kami anak yang sihat sempurna dan baik akhlaknya..
Lindungilah aku ketika melahirkan dia agar aku dapat menjaganya..
Amin..