Thursday, 27 September 2012

Bengang!!!

Gambar fresh dari oven.  :)

I sangat tak puas hati!

Due date i adalah pada 27 September 2012, ikut tarikh scan.
So, i apply cuti bersalin mulai 27 September dan ianya telah diluluskan.
Tapi start 18 September aritu, i guna cuti rehat i..

Tadi, kawan i sms i..bagitau kalau i tak bersalin hari ini, atau malam ini..i kena ambil MC atau i kena ambil cuti rehat sehinggalah i bersalin sebab cuti bersalin dikira dari tarikh kita bersalin, bukan tarikh kita dijangka bersalin.
Heiiii..geramnya aku! Ok, salah i juga tak baca pekeliling tu betul-betul.
Manalah i tahu yang i akan overdue?
Lagipun semua orang yang i kenal, semuanya lahirkan baby sebelum due date.. =.=

Bayangkan i tak bersalin sampai next week, maknanya cuti rehat i akan ditolak seminggu? Hadoi!

Dahlah i confuse dengan cuti sakit. Setahu i, kalau cuti sakit swasta, tak boleh lebih 14 hari dalam setahun kan? I rasa i dah banyak ambil mc swasta sepanjang pregnant ni. Padan muka aku. Pegi klinik jer pun ngegada nak MC.Kalau cuti sakit gomen, tak silap i 180 hari. Kan? Masalahnya, nak ke doktor KK tu bagi i mc sedangkan i sihat walafiat?

Bukan salah sesiapa pun. Dah memang pekeliling tu camtu, i nak buat apa..dah memang baby belum nak keluar, i nak buat apa?

Sabar jelah...