Saturday, 8 September 2012

Baby Car Seat

Hai.

Aldo Convertible Car Seat
Setelah berbulan-bulan mempertimbangkan baik dan buruk, pro dan kontra..akhirnya i decide untuk beli car seat untuk baby.Walaupun suami tak berapa setuju, tapi last-last dia bagi ayat favourite dia..

Awak belilah kalau awak nak...

Kenapa i akhirnya beli?Ini pendapat peribadi i jer tau..

Masa baby masih kecil, mungkin ok untuk dukung dia sebab dia tak reti nak melompat ke sana sini. Tapi bila dia dah reti duduk, dah reti jalan..i tak nak anak i terlompat-lompat ke sana sini/berdiri/hulur kepala kat luar tingkap dalam kereta.

Sebab i ni ada masalah kepala angin jugak. Gamaknya kalau i merajuk nak bawa baby ke mana-mana, at least ada car seat tu. Tak yah i merajuk nak bawa sekampung pulak ikut i. Hahaha..

Baby nanti MIL yang akan jaga dia. Memang boleh jer MIL pegang baby kalau in case kena hantar baby pegi klinik tapi kalau MIL tetiba ada urusan lain, camna? Nak harapkan suami, dia kerja syif. Bukan boleh keluar pun. Nama jer gomen.

Main reason i ialah safety baby. Since car seat ni diwajibkan di banyak negara, for sure benda ni sangat penting.Bagi i,apa-apa yang berkaitan dengan keselamatan dan kesihatan baby, i won't think twice. Baby dah jadi amanah kita, so kita bertanggungjawab sepenuhnya untuk jaga baby. Ini pendapat i lah..

I guna duit baby yang i dapat masa raya aritu untuk beli car seat ni.Duit yang orang bagi, i guna untuk keselamatan baby..kira berbaloi lah kan?
p/s : Anak mama, bilalah awak nak keluar? Mama tak sabar nak picit-picit kaki awak yang suka tendang mama tu..