Tuesday, 31 July 2012

Sesi Mendobi & Shopping Trip

Hai!

Yea!! Dah boleh amik gambar sendiri letak kat blog.  ^.^

Setelah bertangguh untuk 2 minggu,akhirnya sabtu lepas i basuh baju baby.Basuh guna mesin jer pun, tapi i guna option yang gentle.Baju baby yang kami sendiri beli,sikit jer. Tak sampai 20 helai tapi baju adik i yang masih elok (mami i bagi), ada juga dalam 20 helai. Penuh satu bakul! Tapi semuanya baju campur-campur saiz..dari newborn sampai setahun. Jadi,lepas ni,setahun tak beli baju baby? Tak mungkin.

Patutlah suami asyik cakap baju baby lagi banyak dari baju dia.

I cuci baju baby guna A-B-D Pureen.Kat kotak cakap guna sesudu jer untuk muatan penuh tapi i guna dua sudu sebab i tengok takde bubble pun. Dah letak dua sudu pun masih gak bubble dia sikit jer so i assume pencuci baju baby memang kurang bubble kot.Tapi i suka bau pencuci tu.Pleasant smell.Lepas cuci pun masih wangi.  :)

--------

Seperti yang semua tahu, kat Mid Valley ada Parenthood Expo. Aritu i minta izin kat suami nak pegi sana, tapi dia tak bagi i pegi sorang-sorang sebab dia kerja.So, sebagai gantinya, i bawa dia pegi Fabulous Mom di Skudai, JB.I nak beli sterilizer dan warmer sebab i takut nak didihkan botol dan pam susu baby. Nanti tetiba pam susu i kemek sebab air panas, camna? Melayang RM600 aku. I faham mungkin ada sesetengah orang cakap,didihkan dalam air panas pun boleh jer tapi i betul-betul tak berani nak gamble bila ianya melibatkan duit.Lagipun sterilizer dan warmer ni ada orang sponsor..Rezeki baby..  :)

Niat asal nak beli brand Jingle Jungle.Sampai jer kat sana, sterilizer tu takde stok pulak. Last-last kami beli sterilizer+warmer Little Bean dengan harga RM159.Kat online ada yang lagi murah tapi bila fikir postage, tolak tambah harga, sama juga kan?



Masa kat kereta
I : Barang baby dah siap dah.lepas ni tak perlulah shopping barang baby lagi.. 
Suami : Tak payahlah.bulan lepas pun awak cakap camtu..

Eh,i ada cakap camtu?  =.='