Monday, 9 July 2012

Jantina Baby

Hai. 


Sebenarnya dah dua bulan kami suami isteri tahu jantina baby ni. Dah ada nama untuk dia pun. Tapi, saja jer gedik nak tengok petua orang tua-tua bab ni. I dapat dari blog ini.Jadi, antara petua-petuanya ialah :

Perut ibu. Sekiranya kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan - lelaki. Sekiranya bundar atau melebar ketepi - perempuan.
Masa mula-mula pregnant dulu, perut i melebar ke tepi sampaikan bila orang tengok, confirm tak tahu i tengah pregnant. Sekarang meruncing pulak.

Arah tidur ibu. Mengiring ke kanan - lelaki. Mengiring ke kiri - perempuan.
 Erk, i tidur telentang. Kalau tidur mengiring, i sakit pinggang.

Arah berat perut. Sebelah kanan - lelaki. Sebelah kiri - perempuan.
Yang ni, i tak tahu. 

Perangai ibu. Suka bersolek, bergaya - perempuan. Malas bersolek, bergaya - lelaki.
Malas bersolek jadi lelaki. Tapi yang betulnya,i bukan malas bersolek, i malas nak cuci mekap lepas bersolek. Nanti kalau tak cuci betul-betul, rosak muka i,sape nak jawab?

Garisan pada perut ibu. Garisan tegak dari bawah ke atas terang dan tak putus - lelaki.  
Garisan tegak dari bawah ke atas terang dan terputus - perempuan.
Tak putus, jadi lelaki.
Wajah ibu. Berseri - lelaki. Tak berseri - perempuan.
Dah i tak bermekap, memanglah tak berseri. Maka, perempuan.
Buku lali ibu. Licin putih berseri - lelaki. Kehijauan - perempuan.
Buku lali i nampak hodoh.Perempuan.
Response baby terhadap ibu mengandung. Kalau baby suka, maknanya si kecil bertentangan jantina. Kalau baby tak suka, maknanya sama jantina.
Baby kawan i yang lelaki suka pandang i, tak nangis bila i pegang. Sepupu i yang lelaki pun suka sangat main dengan i. Perempuan.
 
Morning sickness. Teruk - perempuan. Sebaliknya - lelaki.
I takde morning sickness. Lelaki.
Cenderung makan. Protein seperti daging + makanan masin + asam - lelaki. Manis dan buah - perempuan.
 I suka yang manis-manis. Perempuan.

Hasil scan pulak, dah dua kali i scan yang kami nampak jantina baby..Its a burger sign.. 




Jadi, our little one is a PRINCESS.

Apapun, kita hanya merancang kan.. Manalah tahu esok-esok keluar boy pula. I tak kisah, apa yang penting, baby sihat sempurna. Semoga Tuhan sentiasa melindungi kami..