Friday, 6 July 2012

Dilema Baby Cot

Hai.

Semalam i baca pasal baby cot. Dan i mula terfikir, perlu ke baby cot ni?
Balik je, i tanya kat hubby. Dia memang dah cakap awal-awal, kalau baby lahir nanti, dia tak nak tidur dengan kami atas katil, sebab dia takut dia tidur tertindih baby. (kalau tindih maknya, lain pulak citernya nanti.huhu.) 

I pun tak pasti sebenarnya tapi i memang rasa katil queen tu tak muat untuk 3 orang tidur. Sebelum ni, i plan nak beli single bed dan letak sebelah katil kami untuk baby tidur. Suami pula cakap, nanti kalau baby dah pandai merangkak, tetiba malam-malam dia merangkak terjun katil, isk...minta dijauhkan. Memang orang cakap leceh nak breastfeed baby, kena bangun berkali-kali tp katil ni kan boleh letak kat tepi katil kitaorang.

Masalahnya katil baby ni pricey yang amat sangat, lagi mahal dari pam susu aku tau! I ada survey, and yes..i interested dengan katil ni.





4 in 1 Convertible Baby Cot 28'' x 52''

Product Features:
- Quality Solid Tropical Wood (Export Model)
- 2-Handed Dropside
- Castor Wheels with Stopper
- 2 Side Protecting Teething Rails
- 3 Adjustable Mattress Base Height
- Non Toxic Finishing
- Conform to UK & European Safety Standard
- Suitable from birth to approx 5 years old

Boleh guna sampai baby 5 tahun. Harga dia pula RM719.00. Mahal kan? Kalau dah beli katil, kena pula beli bedding set dia pula. I memang sangat berkira part ni sebab risau kalau pelaburan ini tidak menguntungkan. I pun tak tahu nak buat apa. 

p/s : Ada ke orang nak let go baby cot kat i?