Monday, 25 June 2012

Our Maternity Photoshoot

Hai.

Seperti parents-to-be yang lain, both of us memang sangat agak excited with our little bundle of joy ni, lebih-lebih lagi i la..Even sebelum pregnant lagi i dah pasang niat nak ambil gambar time mengandung.

Jadi,pada hari Ahad lepas (24.6.2012), kami pun ambillah maternity photoshoot di Taman Tasek Merdeka.Kenapa awal sangat sedangkan baby baru 26 minggu? Sebab bulan depan dah puasa, ogos dah raya, september pulak i tunggu masa nak bersalin. Jadi jun ni jelah yang paling free.

Seriously, i memang ada masalah nak pakai apa sebab baby bump i comel sangat. Kalau guna baju longgar,perut i nampak buncit, instead of pregnant. Kalau guna maternity dress yang ketat, punggung dan peha i yang sebesar-besar alam ni nampak pulak.   =.=

Akhirnya i pakai apa yang suami suggest.Shoot start pukul 9.30,abis dalam pukul 11 pagi. Panas giler. I siap nak pitam lagi sebab memang tak tahan panas. Time bergambar pulak,i memang keras kejung macam kayu. Takde bakat model langsung. Jurufoto tu asyik cakap..hai kak,macam takde perasaan jer abang peluk? Erk, memang takde pun.  =.=

So, here's the picture..




 


Bila dah tengok gambar, rasa penat tu automatik hilang. Tak sia-sia i kena sunburn sebab lupa pakai sunblock..at least hasilnya boleh i jadikan kenangan..

Till then!