Friday, 15 June 2012

Angel Baby Bottom Balm



Sekarang, dah nak ada baby, review barang pun barang baby juga ye? Sebenarnya i memang ada baca banyak sangat pasal barang-barang untuk baby ni. Tapi dalam hati terdetik juga, i kalau boleh memang tak nak praktiskan baby ni start pakai benda yang mahal-mahal sebab i baca, adalah lebih elok kalau kita jangan tukar-tukar produk yang baby pakai. Jadi kalau baby start pakai benda mahal, kopaklah poket mama dan papa dia nanti.  =.=

But then, i jumpa this little thing..
Earth Mama's #1 best selling salve is clinically tested, safe for cloth diapers, and safely battles existing diaper rash and protects against flare ups. The only balm made with organic olive oil infused with a proprietary blend of naturally antibacterial and antifungal organic herbs, shea butter and pure essential oils, soothes thrush, itchy bug bites, scrapes, chicken pox, minor rashes, and burns.

Kandungan bahan-bahan dia pula..

Olea europaea (organic olive) oil, Butyrospermum parkii (organic shea) butter, Euphorbia cerifera (candelilla) wax, Simmondsia chinensis (organic jojoba) oil, Melaleuca alternifolia (organic tea tree), Lavandula angustifolia (organic lavender) flower oil, Calendula officinalis (organic calendula)flower extract, Hypericum perforatum (organic St. John’s wort) flower extract, Stellaria media (organic chickweed) extract, Plantago major (organic plantain) extract, Commiphora myrrha (myrrh)
Mesti ada yang terfikir, kenapa nak beli benda ni? Sedangkan Drapolene ada, yang brand Anakku, Johnson's..semua ada diaper cream yang jauh lebih murah. I beli sebab banyak sangat review yang bagus tentang krim ni. I pun macam tak berani nak letak krim yang i tak percaya sangat keselamatannya directly kat private part baby. Yang ni pula selamat kalau nak letak kat mulut ke, kat mata ke (tapi bukan bagi makan pula tau) ..sebab ianya organik.Lagipun ianya boleh diguna satu family.

I dah pakai semalam, sebab i ada rashes kat tempat yang i tak perlu cakap..dan memang betul. Lepas sapu sikit jer, i dah tak gatal-gatal. Pagi ni bila bangun, rashes i dah hilang.Jadi bila kulit i yang sah-sah sangat bermasalah ni sesuai guna benda ni, maka i doa semoga ianya berkesan juga untuk the little one.

Bau produk ni sangat best, memang berbau macam bau baby.

I beli krim ni dari Baby Dash. Harga RM44.85 untuk 60ml. Banyak lagi website lain yang jual tapi so far, kat sini yang paling murah i jumpa.

Jadi, tepuk dada..tanya selera..   

Take care!