Thursday, 10 May 2012

Check Up di KK 20 Minggu


Hai.
Short update jer.
Tadi i pergi klinik untuk check up macam biasa.
Tadi first time diaorang ambil darah yang jenis tekan jer tu..untuk paras HB. 
Nasib tak sakit.

So far semua ok.
Tapi yang i pelik..doktor tu cakap uri baby elok jer bila scan tadi.
Sedangkan doktor kat Bio Sucinas aritu cakap uri i kat bawah.
Mungkin uri tu dah beralih kot..syukurlah.

Paras gula : Blue
Hb (gm%) : 11.2
Berat : 74.5 (naik 1.5kg)
Tekanan darah : 100/60
Tinggi rahim : 17cm 
(sepatutnya 20cm sebab tinggi rahim ikut minggu pregnancy tapi doktor tak cakap apa-apa dan baby pun sihat jer, so oklah kot..) 

I pun malas nak tanya banyak-banyak kat doktor tu sebab i dah lapar. Si kecik kat dalam dah tendang-tendang dah..Kesian dia.
Sepatutnya jantina baby dah boleh diketahui masa ni, so mungkin sebelum balik Sarawak hujung bulan ni, kami suami isteri pergi scan.

I copy paste dari thebump.com.
 
Your baby at 20 weeks
  • She's got working taste buds.
  • Now, she's gulping down several ounces of amniotic fluid each day -- that's significantly more than before.



Pregnancy symptoms at 20 weeks