Wednesday, 25 April 2012

Flu tapi tak boleh makan ubat?

Hi good people!

I selalu tengok, ada sesetengah orang, kalau pagi-pagi mesti asyik bersin, atau flu.
Contoh terdekat, suami i. 
Bila i dah pregnant ni, penyakit dia tu tetiba jer berjangkit kat i.
Asal pagi jer, i flu.  =.=

I tak boleh makan ubat sesuka hati kan?

Jadi apa yang i buat, setiap pagi i minum fresh orange.  ^.^


I suka minum Minute Maid ni sebab rasanya masam sikit.
Nak harapkan i buat sendiri, memang taklah kot sebab i ada masalah kemalasan yang serius.

Setahu i,flu ni bermakna badan kita kekurangan Vitamin C, dan vitamin C ni banyak terkandung dalam oren.

Jadi untuk pagi yang bebas flu, silalah minum fresh orange ye..
Kalau nak lebih baik, buatlah sendiri fresh orange tu.

Take care!