Tuesday, 10 January 2012

Sehari Bersama Celak Arab

Hai kengkawan!

Gambar ni teruk sangat kualitinya.Kamera buruk,camtulah.  T_T
Sebelum ni i ada terbaca kat internet ni mengenai celak arab.So i pun teringin nak try.Yelah,mana tau kot-kot mata i jadi macam mata wanita arab nanti kan..

Jadi hari tu i beli dan  masa nak pergi kerja,i pakai dengan harapan mata i jadi cantik.

Maka i pun apply lah celak tu.Masa pakai,i tengok warna hitam dia just nice, i boleh terima. Tapi bila i buka mata jer (masa apply tu,i tutup mata yer..) celak tu terus melekat kat kelopak mata i.Teksturnya pun melekit-lekit.Uwaaaa..Susah nak cuci pulak tu sebab waterproof.

Nasib ada mekap remover yang terbaik di dunia ini.Cewah,nanti ada masa i review pasal mekap remover tu.

Yang paling tak suka,bau dia.Bau dia sangat lasting,sepanjang hari i muka i bau macam lipstik lama yang sangat murah dan tak berkualiti.
Mungkin sebab i beli celak yang murah (RM5 je),mungkin sebab i tak reti pakai (walaupun rasanya dah pakai dengan betul),mungkin sebab kelopak mata i jenis berlapis,tak macam mata orang Arab..apa pun sebabnya,biarlah.Baik i pakai jer eyeliner yang i biasa guna.


Kesimpulannya,celak arab mungkin bukan untuk i.


Oklah,take care!