Tuesday, 24 January 2012

Produk Kecantikan Yang Digunakan


Hai!

Hari ni I nak list down kebanyakan barang yang I guna setakat ni sebagai rujukan I di masa hadapan.Kalau nak share sekali produk yang kengkawan sume guna, bagus jugak. Boleh juga kita berkongsi rahsia kecantikan, ye tak?  Hmm..masalahnya cantik ke? Hehe..

Memandangkan i jarang letak gambar sendiri sebab i malu, jadi tengoklah beberapa  gambar x-large ini dari hp murahku...


Pencuci muka
Dah guna lebih dari dua tahun.Suka sebab ingredient dia tak banyak,dapat remove mekap dan tak mengeringkan kulit.

Pembersih Muka Safi Sari Mentimun.
I guna waktu pagi.

Facial Scrub
Baru guna separuh, nyesal beli sebab tak sesuai dengan i. Sape nak, i bagi free.

Toner
Hada Labo dan Pure Beauty Pomegranate
I guna Hada Labo bila tak bermekap dan Pure Beauty bila nak apply mekap sebab Pure Beauty takkan buat kulit I oily.

Pelembab
Olay Total Effects.
Hilangkan garis halus di muka i. Akan continue beli. Favorite!

BB Cream
Dr G BB Cream, one of my favourite jugak.

Mask
Ice Spring Ceutical Mask (my ultimate favourite), Etude House Mask, Pink Clay Mask (guna bila muka rasa kotor)

Eye cream
Olay Total Effects. Baru guna sebulan.Belum nampak effect lagi.

Blackhead remover
Watsons Deep Cleansing Nose Pore Tape dan Heal Pharm Cleaning Sheet.Dulu guna Biore Pore Pack.

Make up remover
Maybelline Make Up Remover, Bio Essence Deep Cleansing Milk dan cold cream. Kalau mekap i tercomot kat ofis, i guna Vaseline.

Losyen Badan
Pagi I guna Johnson's Daily UV Lotion (tak suka bau dia yang pelik tapi berkesan sangat menghilangkan parut di badan i).

Kat office I guna Vaseline CocoaButter (super wangi..bau coklat). 

 Malam I guna Johnson's Daily Calming Lotion.

Bila alergik i menyerang, i guna Aqueous Cream.

Lip Balm
Lipice Apple (pakai sebelum lipstik), Nivea Cherry (untuk office), Nivea Guava (untuk office) dan Homemade Lipbalm (untuk malam).

Baru perasan kebanyakan barang i mesti ada dua. T_T.  Patutlah suami bising. Oh ya,produk yang i dah buat review,i dah letak link in case ada yang berminat baca.

Take care!