Thursday, 26 January 2012

Olay Total Effects

Hi pretty ladies!!!
(sebab ni cite pasal ladies stuff jadi,hai ladies la yer..)


Straight to the point, i nak cakap pasal Olay Total Effect with a touch of foundation, pelembab muka yang i guna sejak beberapa bulan lepas. Harganya dalam RM29.90.

Kebaikan olay total effects..

Laughing lines i sudah tiada. Dulu i selalu merungut muka i berkedut seribu sebab i suka gelak tapi dengan olay ni, fine lines i tu hilang.   ^.^

Tak buat muka i berjerawat,alergik..pendek kata tiada sebarang kesan buruklah.

Ada sikit (sangat sedikit) hint of foundation dalam ni, tapi janganlah mengharap pelembab ni coverage dia macam bb cream pulak. Coverage dia sangat-sangat light, hampir tak nampak.

Pakai sikit jer pun dah cukup cover 1 muka, jadi jimat.

Sedikit benda yang i kurang suka..

Sedikit oily kalau diguna banyak.Mungkin kurang sesuai untuk orang yang kulit berminyak.

Tak memutihkan kulit. Tapi takdelah krim ni menggelapkan kulit i. Cuma when it comes to whitening, i rasa pelembab ni biasa jer.

SPF dia rendah.SPF 15 jer.

I akan continue pakai pelembab ni sebab i nak pelembab yang boleh hilangkan garis di muka.Kalau nak putihkan muka, i guna krim malam dari Korea yang i beli kat kawan i.Memang confirm muka licin dan putih.

Sedikit tips..kalau nak pakai pelembab ni,kena pastikan toner yang kita pakai tu bukan jenis yang melembab kulit sebab nanti,kulit jadi oily.Melainkan kulit kita jenis kering.Hasil eksperimen i camni..

Olay T.E. + Hada Labo (my favourite toner!) - muka sedikit oily  T_T

Olay T.E + Pure Beauty's Pomegranate Toner - muka stay matte all day.  ^.^

Selain tu, jangan guna pelembab banyak sangat tau. Guna sikit jer..

Kesimpulannya, kalau nak cari krim muka untuk hilangkan garis-garis halus di muka,this is it. Sekarang i tengah try krim mata dia pulak.