Friday, 23 December 2011

Tips Untuk Kulit Cantik Dengan Mask

Hai kengkawan!

Kalau ditanya pada I,apakah produk kecantikan yang I paling suka pakai kat muka,jawapan I would be mask,atau lebih tepat tissue mask!Boleh dikatakan ini salah satu regimen tetap I untuk mendapatkan kulit yang cantik.

I sentiasa guna mask sekurang-kurangnya seminggu sekali,selalunya kalau suami kerja malam.I selalunya tidur dengan mask tu terus.Sebab tu kena tunggu time tidur sensorang,nanti suami I seram pulak tengok muka bininya bertepek mask.Selain tu,kalau I penat sangat atau kalau I tidur lebih dari 1 pagi dan the next day I kena kerja,memang I akan guna mask.

Mask yang i ada sekarang..Etude House,Joreins Mask & Ceutical Mask.
Macam mana I pakai mask?
I akan letak dalam peti sejuk.I memang ada 1 mask spare dalam peti sejuk,in case I nak guna.Then lepas cuci muka,I akan terus apply mask kat muka.Pastu,the remaining essence,I akan apply kat leher.Last sekali,tidur.Bila bangun pagi,muka sure akan nampak less tired,kulit lembut dan nampak cerah.

Mask favourite i?
Ceutical Mask (kalau sudi,bacalah review I pasal mask ni).Walaupun I dah try beberapa mask lain,bagi I,inilah tissue mask terbaik ever sebab kesan dia memang obviously nampak.Harga pun murah sangat.RM2.50/pcs.
My other mask?

Selain tissue mask,I guna pink clay mask.I beli dari Cik Zanox dengan harga RM25 kalau I tak silap.I malas sikit nak guna mask ni sebab kena jaga timing (pakai tak boleh lebih dari 20 minit tau,nanti kulit kering) tapi kalau I rasa muka I banyak sangat dah bintik putih & hitam,pastu tetiba jadi oily..i akan guna mask ni sebab lepas guna pink clay mask,dalam masa 20 minit tu,kulit I confirm terasa lebih halus,pastu bintik-bintik kat muka memang berkurangan.
Ok,tu jer tips dari i.Take care!