Wednesday, 28 December 2011

Review Lulur Skrub Puteri Binari Bunga Chrysan

Hai kengkawan!

Memandangkan i tak boleh menyental badan (sebab nanti kulit badan i akan mengelupas), jadi sebagai alternatif i merajinkan diri mandi lulur.Mandi lulur ni amalan orang Indonesia..sebab tu kulit diaorang cantik-cantik even diaorang dah tua (i maksudkan artis-artis Indonesia tau).I beli Lulur Skrub Puteri Binari sebab Cik Fyna suggest.

Apa yang best pasal produk ni?

Tekstur dia tak kasar sangat, just nice. Jadi takdelah mengeringkan kulit.

Murah dan senang nak dapat.Harga asal RM13.90 tapi i minta less,dapat RM12.00..  ^.^

Wangi.Bau dia soft jer tapi memang wangi.

Guna sikit jer dah boleh cover satu badan jadi jimat.

Bila dah pakai,kulit rasa halus dan lembut macam kulit baby.

Yang paling best,walaupun ianya skrub tapi kulit i tak mengelupas lepas i guna.

Macam mana i mandi lulur?

Memandangkan i jenis morning person,i biasa mandi lulur di waktu pagi.Kebiasaannya i akan mandi lulur selang sehari.Caranya senang jer,lumur dan gosok-gosok secara perlahan-lahan lulur tu kat seluruh badan,biarkan selama 5 minit atau lebih..kemudian bilas.Lepas tu,kulit akan terasa lembut dan wangi.

Kebaikan mandi lulur ni,selain menghaluskan kulit ialah menghilangkan bau badan.Jadi sental lebih-lebih sikit kat ketiak tu tau. Mandi lulur juga boleh menghilangkan jerawat di badan (terutamanya di belakang badan).

Sebagai perempuan,i akan cakap this is a must have item.Nak cantik kena rajin kan?

Jatuh cinta tahap?
9/10.

Kat entri ini,i ada mention pasal Homemade Skrub Muka dan Badan tapi memandangkan i malas-yang-amat-sangat jadi something yang tinggal nak pakai jer macam produk ni memang pilihan utama i.

Till then..be good to each other ok..Babai!