Thursday, 1 December 2011

My December 2011

Hai kengkawan!

Sebenarnya i sangat busy tapi sebab i nak update tepat pada 1 Disember 2011,jadi i gagahkan diri jugak.Akhirnya berakhir juga setahun dalam hidup i.I nak update erti bulan ni kepada i.


16 Disember 2011
Pada tarikh ini,genaplah i tiga tahun berkhidmat dengan kerajaan dan genaplah i tiga tahun tinggal di tanah orang.

18 Disember 2011
Adik i akan datang JB.So,kami (suami,i dan adik) merancang untuk bercuti sehari dua.Tak boleh lama sangat sebab i kan pekerja yang terlebih bertanggungjawab.Rancangannya nak ke Melaka sebab i nak makan chicken rice kat situ.Yang nasi dia bentuk ball tu.Terlalu sedap ok.


22 Disember 2011
Birthday lelaki yang paling lama i sayang.Sebenarnya i tak pernah bagi hadiah kat dia sebab tu bukan tradisi family i (too bad,i know).Tapi i berniat tahun ni,i nak bagi hadiah birthday,pos kat dia..Cuma i belum plan nak beli apa..

25 Disember 2011
Sejak i kecil,family i akan celebrate birthday i setiap 25 Disember sebab alang-alang dah berkumpul kat kampung masa Krismas tu,jadi terus sambut birthday i lah.Birthday i yang betul ialah 17 Januari yer..Kalau rasa nak bagi hadiah,bagi jer Lip Balm Etude House/apa-apa yang comel kat Etude House (erk,boleh tak main request hadiah camni?)


Hadiah yang macam ni sure buat i senyum sepanjang hari.

Selalunya i akan celebrate my real birthday dengan boyfriend/tunang/husband (ikut turutan masa) dan my fake birthday pulak dengan family.Best sebab ada double birthday.Tahun ni..okey,kena pause sekejap sebab i mula sedih ni...Hmm..Tahun ni i tak balik.First time tau.Tak pernah i tak balik time krismas ni.I will miss my family.

30 Disember 2011
Kalau ikut dalam sijil pendaftaran perkahwinan,pada tarikh 30 Disember 2010,i kahwin.I selalu lupa tarikh ni sebab bagi i tarikh ni macam tak penting je.Yelah,just sign sijil kahwin tapi suami pulak cakap inilah anniversary yang sebenar.I suka anggap tarikh kami declare as couple tu sebagai anniversary date.Apa-apalah.Yang penting,bulan ni,i genap setahun bergelar isteri.

Syukur sebab i dikurniakan suami yang baik dan memahami.

I tak tahu nak buat apa untuk 1st anniversary kami ni.Kalau sekadar pegi dinner tu macam biasa sangat sebab kami akan pegi dinner for my birthday,his birthday dan segala macam 'Day' lagi.I ingat nak buat something yang akan jadi rutin wajib kami tiap tahun pada anniversary kami.

Ini sangat super duper cool.

Sebenarnya i terfikir nak suruh suami bakar bunga api yang macam time merdeka tu tapi i tahu,dia mesti cakap i saja nak suruh dia kena tangkap sebab buat pembakaran terbuka.Lagipun manalah nak cari bunga api ni.  =.=

Nanti i update kami buat apa yer...

Tahun depan i dah 24 tahun.Terasa diri ini sungguh tua.