Monday, 19 December 2011

Review In2It Xtra Lasting Liquid Eyeliner

Hai kengkawan!

Dalam entri ini,I ada mention yang I beli In2it Xtra Lasting Liquid Eyeliner with shiny finish.Dah 3 bulan I pakai (baru jer abis), sekarang I nak review pasal eyeliner ni.


Eyeliner ini sangat tahan lama iaitu lebih dari 8 jam kalau mata kita tak terkena air yang sangat banyak.Memang eyeliner ni waterproof tapi kalau let say kita basuh muka atau hujan ke..selalunya part yang kita sapu kat bahagian tepi mata macam tertanggal sikit.Tapi yang bagusnya,even terkena air atau apa,eyeliner ini takkan buat mata kita macam panda eyes sebab tekstur dia macam silikon.

I test letak tangan i kat bawah air paip.

Hasilnya as expected,hujung dia sikit je tanggal.
Ini ialah first liquid eyeliner I so I boleh katakan yang eyeliner ni senang nak apply for a first timer.Tak pernah ada adegan I tercucuk biji mata dengan berus tu so far.Bercakap pasal berus,berus eyeliner ni agak keras untuk orang yang tak berapa nak pandai macam I ni buat line yang halus.


Warna eyeliner ni sangat hitam tapi ada shiny sikit.Kalau tanya kat I,I lebih suka kalau eyeliner ini takde shiny-shiny segala.I prefer matte eyeliner.

Line yang i boleh hasilkan.
It dries in 60 seconds (approximately) tetapi bila tiba time nak remove eyeliner ni,I boleh katakan yang eyeliner ni agak sukar ditanggalkan.Tapi lojiklah kan,kalau senang sangat nak tanggal,nanti eyeliner tu tak long lasting pulak.
Overall,eyeliner In2It ini tidak mengecewakan,sama jugak macam produk In2It yang lain.Kalau nak tahu,bagi I eyeshadow,eyeliner dan two way cake In2It adalah sangat-sangat-sangat bagus lebih-lebih lagi dari segi waterproof dan long lastingnya.
Harga eyeliner ini ialah RM24.50 di Watsons/Guardian.
Jatuh cinta tahap?
8/10