Saturday, 31 December 2011

Entri Terakhir 2011



Hai kengkawan!

Hari ni 31 Disember 2011, bulan terakhir untuk i berada pada umur 23 tahun.Kenapalah i kena lahir bulan Januari? T_T

Cuma nak tulis apa i buat hari ni.Malam semalam Mr T (hubby) ada cakap yang dia nak pegi gym pagi ni so i pun bagitau dia..dari i tergolek-golek main internet kat rumah,baik i pegi ofis.Buat kerja.Ada jugak sumbangan kepada negara.

Pagi ini i buka mata tengok jam pukul 7, tengok Mr T tak bangun lagi. Buka FB,blog, dan buka Kosmo online kat hp jap. 30 minit berlalu. Okey,tidur balik.

Pukul 8.30,i bangun lagi. Tengok dia masih jugak tidur sedangkan i dah berkobar-kobar semangat nak bekerja nie.
Wifey : Sayang...awak tak jadi pegi gym ke?
Hubby : Tunggu jam saya berbunyi.

So sementara nak tunggu jam dia berbunyi,i pun pegilah mandi.Tau jerlah i ni kalau mandi paling kurang dah setengah jam. Lepas tu bersiap. Kalau bersiap,paling kurang pun setengah jam juga. T_T

Lepas i mandi, Mr T pulak mandi. Bila dia siap jer, dia terus cakap kat i..

Hubby : Saya dah nak turun ni.Awak turun sendiri ke?
Wifey : (eh,ada pulak i nak drive sorang-sorang gi ofis) Taklah. Awak hantar saya.
Hubby : Saya nak turun lagi 10 minit ni.Nanti kawan saya tunggu lama.

I dah kelam kabut.My 30 minutes routine jadi 10 minit jer?Dahlah i belum iron baju. Tadi dia cakap tunggu jam berbunyi..tak cakap pun nak turun 9.00 pagi. Adoi..Nasib ada BB Cream kesayangan (nanti i buat review), so i dapat skip beberapa langkah untuk kelihatan comel. (perasan sungguh!)

Masa i baru nak sikat rambut,dia dah tunggu depan pintu. I memang akan sangat stress kalau orang tunggu i bersiap camni walaupun dia tak cakap apa-apa.So, i capai jer handbag dan handphone, terus keluar ikut dia.Dalam perjalanan Mr T tanya i..

This is my favourite.

Hubby : Eh, awak tak bawa makanan awak? (tau juga dia kedai kat ofis i semua tutup)
Wifey : Tadi ingat nak bawa yogurt tapi awak tu cam rushing sangat,saya dah lupa.. 
(sambil buat muka dan suara sedih)
Hubby : Laaa..tadi kenapa tak cakap?
Wifey : Takpelah.. 
(konon-konon watak isteri yang baik dan tak kisahlah konon sedangkan baru teringat kat laci ofis i ada sikit lagi coklat cadbury.tak la i mati kelaparan nanti)


So,akhir cerita..Cadbury kesayangan save the day!!

HAPPY NEW YEAR 2012!!!!!