Sunday, 27 November 2011

Review Losyen Vaseline Cocoa Glow

Hai kengkawan!


Akhir-akhir ni rajin pulak i update blog.I sebenarnya nak cerita pasal produk terbaru yang i beli dua hari lepas iaitu Vaseline Cocoa Glow Lotion.I rasa ini ialah produk terbaru dari Vaseline kat Malaysia ni sebab sebelum ni tak pernah nampak pun.I beli dengan harga RM14.50 (250 ml) di Watsons.Ini adalah losyen Vaseline pertama yang i beli.

Kenapa beli produk ni?
Sebab i suka packaging dia.Botol dia warna coklat (i tak pernah tengok pun botol losyen kaler ni).Bila i first tengok,i cium bau dia,terus i ambik tanpa tengok label dan harga.Bau losyen ni sangat sedap (i terpaksa spend masa hidu tangan sendiri sebab susah nak describe bau losyen ni)..hasil deria hidu i,i buat kesimpulan losyen ni bau macam coklat yang dicairkan+butter+caramel..Selalunya kan losyen bau bunga,so i memang terlebih excited bila ada losyen yang bau coklat.

Losyen ini tak berwarna putih tapi dia berwarna coklat cair (ada a very little hint of brown dalam warna losyen ni.Unik,i suka...   :)

Ada 3 jenis packaging.I beli yang kat tengah tu.

Apa yang i suka pasal produk ni?
Bau dia tahan lama.I start pakai dari pagi,memang boleh tahan sampai petang.I kerja dalam aircond yer..

Tekstur dia tidak cair tapi tidaklah terlalu pekat. (Dari 1-10,tahap kepekatan losyen ini ialah 8).

Dari segi melembapkan kulit,losyen ni does its job perfectly.Kulit i yang sungguh kering ni tak rasa merekah atau tidak mengelupas.

Apa yang i tak suka?
Harga losyen ni agak mahal kalau nak dibandingkan dengan losyen yang i biasa pakai.

Pengalaman i?
Memandangkan losyen ni berbau sedap,i paksa suami i rasa losyen ni.Hahaha.I bagi tangan i,suruh dia rasa sikit.Dia siap tanya,i nak suruh dia mati ke.. =.=    Tapi demi kasih sayang kat i (sebenarnya tak nak i merajukla tu),dia rasalah jugak.Dia cakap takde rasa apa pun.Nasiblah.Kalau rasa coklat,abislah losyen ni i makan kalau dah terdesak sangat kelaparan.

Jatuh cinta tahap?
10/10.