Saturday, 26 November 2011

Review Happy Feet 2

Hai kengkawan!


I memang penggemar cerita kartun yang comel-comel macam Ice Age (my favourite!),Happy Feet,Magadascar (sekadar menyebut beberapa nama).So semalam i pegi menonton wayang dengan suami untuk cerita Happy Feet 2.Kami tengok in 3D sebab tu jer pilihan yang ada.Membazir duit betul.


Filem ni tentang apa?
Konsep dia lebih kurang Ice Age.Untuk Happy Feet 2 ni,ais kat Antartika tu cair.So,penguin-penguin ni cuba menyelamatkan diri.Dalam usaha menyelamatkan diri tu,mereka dibantu oleh singa laut yang bernama Bryan dan penguin dari Adele (kat HF 1,Mumble pegi situ.Yang ada scene nyanyi lagu My Way tu).Kira konsep dia macam kalau kita bersatu padu,kita akan berjaya.
I cerita sikitlah ye..

Ni Erik.Dia sangat adorable,fluffy,gemok..jalan pun comel..

Mumble dah kahwin dengan Gloria,ada anak bernama Erik.Masalahnya Erik ni tak pandai menari.So Erik pegi ikut penguin yang nyanyi lagu My Way (lupa nama dia,adeh!) pegi kat Adele.Mumble risaukan Erik,so dia pun pegi cari Erik.Bila dah jumpa,masa diaorang nak balik ke Emperor Land,tiba-tiba diaorang tengok semua penguin kat Emperor Land ni terperangkap di bawah bongkah ais.Macam kat gaung la.So,diaorang try selamatkan penguin-penguin tu.

Will dan Bill 
Komen i tentang filem ni..
I rasa filem ini okeylah tapi HF 1 lagi best.Lagu-lagunya pun agak kurang famous kalau nak dibandingkan dengan HF 1.Tapi i suka lagu SexyBack masa mula-mula tu,siyes comel.Erik pun comel sangat.Pastu i rasa udang 2 ekor (Will & Bill),watak tu macam tak perlu jer.I ada rasa macam sedikit tidak berbaloi i nak menonton filem ini dalam 3D.

Jatuh cinta tahap..
7/10