Saturday, 19 November 2011

My Guilty Pleasure

Hai kengkawan!
I ni suka jer buat tajuk bajet-bajet orang putih kan.Tapi yela,I tak tahu camna nak cakap guilty pleasure cakap melayu.Adakah keseronokan yang bersalah?Pelik jer bunyinya.
Sebenarnya I nak cerita benda bodoh-bodoh je pun.Semalam I pegi makan nasi ayam penyet dengan kengkawan.Memandangkan I rasa teringin sangat nak minum milo,so I pun orderlah Milo Dinasour. Milo Dinasour ni cam milo ais jugak cuma on top of it,orang tabur milo.Ni first time I minum minuman ni,selalunya tengok orang minum jer.
This is it.Sedap yang amat.

Okey,apa kena mengena milo ni dengan guilty pleasure pulak?
Hah,I sebenarnya tak boleh minum milo.Kalau I minum milo,I akan rasa sakit nak buang air kecil.I pun tak tahu kenapa.Ada ke orang sakit pelik macam I ni?Setakat ni I tak pernah dengar lagi.
Kalau I minum segelas milo,I kena minum sebotol besar air kosong.Gila.Semata-mata nak minum milo segelas,kena minum air kosong 1 liter.Tak berbaloi kan?Sebab tu I hanya minum milo bila betul-betul teringin dan bila I yakin orang tu buat milo yang sangat sedap.
Lepas minum semalam,I tak minum air kosong yang mencukupi sebab I lupa yang I akan sakit.Hari ni weekend,I minum air dua gelas kecil jer sebab malas.Bila petang jer,hah..ambik kau!Sakit I muncul.Jadinya I asyik buat lawatan ke Cik T.Padan muka. (n_n) 
Pastu,naik kembungla perut comel i ni sebab kena minum air yang banyak sekaligus.

Bestfriend i buat masa ni.

Tengok gambar rasa nak minum lagi.Kalau suami i tahu ni,confirm kena bebel.

Moral of the story..always take care of yourself.Kalau nak sakit,pastikan berbaloi.