Sunday, 11 September 2011

Review Ice Spring Ceutical Mask

Hari ni i nak buat review tentang peeling mask yang i sangat-sangat suka..Actually i first dapat tau tentang mask ni dari si cantik Skema Itu Hot.Since i tengok muka dia gojes giler,so i pun belilah Ice Spring Ceutical Mask ni (nampak sangat senang dipengaruhi).Gambar-gambar ni kredit to Vanity Talks page..


Mask ini ada 7 jenis perisa.Harga pun 2.50 sekeping,memang sangat-sangat affordable.Apapun,kat sini i cuma akan review mask yang i dah guna jer okey..

Jasmine Ice Spring Ceutical Mask.Bau mask ini tidaklah sekuat mana,which is good sebab i bukanlah penggemar bau jasmine.I pakai waktu malam masa tidur dan bila bangun jer,muka i super moist dan rasa licin.

Orange Ice Spring Ceutical Mask.Hmm..im not a big fan of orange.Tak suka bau oren tapi according to the seller,orange mask ini bagus untuk dry skin macam i.But,this is my least favourite berbanding ice ceutical mask yang lain sebab i tak tahan dengan bau oren.Apa pun,resultnya buat muka i sangat lembab dan nampak cerah sikit.


Lavender Ice Spring Ceutical Mask.I pakai mask lavender ni bila i rasa stress.Yela,lavender tu kan menenangkan.Kulit i langsung takde apa-apa efek negatif lepas pakai.Kulit muka jadi lembut dan yang paling penting,muka tak berminyak bila bangun pagi.



Strawberry Ice Spring Ceutical Mask.This is great sebab lepas pakai,muka i obviously nampak lebih cerah dan kulit muka pun licin.Tapi yang tak bestnya,kalau pakai lebih dari 30 minit,muka i gatal-gatal.Tapi mask ni sangat best ok?


My favourite is  Aloe Vera Ice Spring Ceutical Mask.I love the scent.Hasilnya pun muka nampak lebih cerah,kulit moist dan my pores appear smaller.Suka sangat!!!

Tapi jangan pulak fikir bila dah guna mask ini,muka akan forever nampak lebih cerah.Tidak ya,efek dia hanya bertahan untuk 2-3 hari so i suka guna mask ini setiap Selasa,for every week.I suka letak dalam peti ais (sebab bila pakai mask ini muka rasa sejuk sangat,yela..nama pun ice spring) sebelum guna.Essence mask ini pun banyak,kalau ada yang ada beli sheet mask sendiri tu,boleh jer guna essence ini untuk 2 kali.

Apa yang paling best?Saiz tissue mask ni lah.Betul-betul fit my big face,then siap ada bahagian untuk mata.Takla mata i rasa dianaktirikan..

Kalau ada kengkawan yang nak beli mask ini,boleh jer order kat page Vanity Talks ni.

Love your skin!