Thursday, 4 August 2011

Homemade By Zanox

Pernah tak korang baca label produk-produk yang korang guna untuk your own face? Kebiasaannya,bila membeli sesuatu,benda pertama yang aku lakukan ialah tengok jenama dan harga.Label ingredients? Aku langsung tidak mengambil effort pun untuk menengok benda alah tu.


Tetapi itu dulu. Sejak aku mula membaca blog Homemade by Zanox ni,aku menjadi seorang yang terlebih mementingkan kandungan bahan-bahan dalam produk kecantikan yang aku gunakan. Blog ni merupakan one of my favourite blog sebab blog ini mengajar aku tentang banyak benda..Contohnya..

Hey,aku pernah dengar tapi langsung tak pernah ambik tahu tentang mineral oil.Disebabkan aku baca blog ni,aku dah tak pakai losyen lagi..aku pakai minyak zaitun jer..

Homemade deodorant? Langsung tak tercapai dek akalku kita boleh buat deodorant sendiri.Berkesan,murah dan better than other deodorant pulak tu.

Paling aku suka..homemade pore strip.Walaupun nak mencari gelatin ni punyalah susah (kesian my man kena temankan)..

Actually banyak lagi lah benda best dari blog ni.Pemilik blog ni, Cik Zanox tu pun baik..siap bagi aku tips (tips untuk sumtin yang dirahsiakan).Memandangkan pemilik blog ni pandai dan yang paling penting,RAJIN memasak,dia pun ada share resepi-resepi yang sedap-sedap..Tapi ehemm..untuk orang yang agak kurang pandai memasak cam aku ni..nampaknya kena tengok jerlah resepi-resepi tersebut..

Cik Zanox juga menjual Homemade product yang dia buat dengan harga yang sangat berpatutan..bahan-bahan pun terjamin kualitinya dan halal. Yelah, memanglah dia selalu bagi cara-cara untuk buat benda cam lip balm,cold cream tu suma tapi memandangkan kebiasaannya kita ni pemalas (‘kita’ ni merujuk kepada aku.tak taulah kalau korang rajin),kan lebih bagus kita beli jer dari dia. Lagipun semua produk dia menggunakan bahan-bahan yang semula jadi,non alchohol..memang skin lover la.

So,kepada kengkawan yang nak beli homemade product dari Cik Zanox, silalah Like page dia..Homemade By Zanox..sekarang ni dia tengah ada contest. Nak free gift,joinlah contest ni..

Ok, my answer for the contest arini : 

1. Berapa jeniskah handmade cold process soap yang dibuat oleh Zanox setakat ini?Berikan nama sabun-sabun tersebut.
4 jenis.Dreamy Lovely Rose,Honey,Milk & Oatmeal Deluxe, Aloe Loofah dan Splashing Choco-Mint. 

2. Apakah bahan-bahan yang terdapat dalam handcrafted cold cream?
Rose Water,Beeswax,Sunflower Oil,Glycerin,Tocopheryl Acetate (Vitamin E) and Phenonip.

3. Di manakah Cik Zanox bekerja sekarang? 
Universiti Kebangsaan Malaysia sebagai Pegawai Penyelidik Q41.

Slogan : Homemade By Zanox memang best sebab ia mendidik saya tentang kepentingan bahan-bahan dalam produk kecantikan yang saya gunakan dan membuat produk dari bahan-bahan yang ternyata lebih baik,selamat dan berkesan untuk kulit saya. (dalam page tak dinyatakan kena bagi slogan tidak lebih dari 20 words so saya bagi lebih..hihi)

Saya buat entri ni bukan nak menang tau,ikhlas..tak menang pun takper,esok saya boleh join lagi..   :)) 
 
Nota kaki : Cold cream Cik Zanox is one of the best thing I’ve put on my face.Kalau tak nak beli yang botol besar tu,boleh jer request nak trial pack yang dulu harganya RM5 (kalau sekarang dah naik harga,maaf ya). Kegunaan cream ni ialah to remove all your make up dan cam krim malam la..Ingredient dia suma mesra alam. Tak mainlah alcohol suma..
 
As your skin is your biggest organ, make sure you love your skin yer..and if you love your skin, klik here --> Homemade By Zanox dan sini jugak --> Ini blog Suka Suki