Thursday, 21 July 2011

Review : Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser

Pernah tak sesiapa rasa leceh giler nak jadi perempuan? Yela, lepas mekap,kena cuci bersih-bersih,kena pakai make up remover segala..Aku jenis yang tak pakai mekap sangat pun.Aku just tepek bedak jer kat muka.Kalau rajin sikit,aku apply alas bedak Sari Ayu + bedak. Kalau lagi rajin,aku pakai bedak Sari Ayu + bedak + eyeliner + mascara + eyebrow liner. Less is more. n_n
Untuk membersihkan muka,aku guna Neutrogena. Pencuci muka ni sangat bagus untuk kulit extra kering macam aku. Sebelum ni aku guna pencuci muka Johnson&Johnson tapi since aku suka try something new,aku pun try ni and this one is much better.  :))

I love!!!!
Pencuci ni betul-betul membersihkan muka.Kulit muka rasa lembut jer lepas dicuci.Kadang-kadang bila aku cuci muka dengan sesetengah pencuci,kulit tu rasa ketat jer,then menggelupas kalau aku tak apply moisturizer secepat mungkin.Tapi, Neutrogena ni best sangat.Langsung takde rasa kering or whatsoever.Rasa clean jer.

Membersihkan make up.Tak perlulah pakai make up remover kalau just pakai bedak jer.Pakai jer cleanser ni.Tapi kalau nak remove eyeliner + mascara sekali,kenalah pakai remover.
Guna sikit tapi buih banyak.Nama pun foaming cleanser.I love bubble.Ejaan pun cute. B.U.B.B.L.E..
Murah.Harga dia bawah RM15.Aku beli kat Watson/Guardian.Depends mana lagi murah.
Dapat pakai lama ni tau.Aku beli pek 100g,boleh pakai 3-4 bulan.Aku biasa guna ni dua kali sehari.
Biasa pakai banyak ni jer..

It claims to thoroughly removes dirt,oil and dead skin cells and its true.
Aku suka bau cleanser ni.Takde bau ubat atau bau bunga-bunga tapi bau dia very soft cam losyen bayi.
I hate!!!!
Aku tak suka sebab cleanser ni susah sikit nak cari.Selalu jer takder.