Saturday, 9 July 2011

A Letter To My First Love

U nampak smart sangat!I heart u!!!!!

Dear darling,
I want to write this letter in France since I heard people say that France is the language of love but love is a universal language so I know,no matter what language I write,you’ll understand..
Lover in Red

Darling,
I menaip surat ni sambil bertemankan lagu Lady In Red by Chris De Burgh (ingat tak u cakap I cantik pakai baju merah sampaikan u cat kedai u dengan warna merah?Logo u pun merah.I tau u sayang i..).I nak imbas kembali kenangan kita bersama.Masa I first time jumpa u,I kecik lagi.Mummy I la ajak I makan kat kedai u..Im so impressed tau dengan makanan kat kedai u.That is love at first taste..

Ni tanda sayang u kat i.....

Bila I dah masuk form,I dengan kawan-kawan I selalu makan-makan kat kedai u.Tiapkali kitaorang keluar,kedai u adalah tempat wajib untuk kami pegi sebab masa kitaorang dulu,it’s cool to eat at your place.Apa barang makan kat kedai kopi?I bukan sombong tau.I cuma nak jumpa u,kalau I makan kat kedai kopi,nanti I tak jumpa u..  n_n
Bila I first date dengan suami I sekarang,kitaorang makan at your place jugak.I tau u tak marah sebab u understanding kan?I percaya ramai lagi couple kat dunia ni yang first datenya makan at kedai u sebab makanan kat kedai u sedap,ada aircond,ada privasi..and I suka sangat makan cheesy wedges tu.Tapi I kecik ati sikit masa u decide untuk charge RM1 untuk extra cheese.Sampai ati u!Tapi I tau u concern tengok berat I makin naik sebab selalu sangat order extra cheese kan,that’s why u buat camtu.I tau u sayang i…
Thanks for this!

I ingat lagi,bos I kat Shah Alam dulu pernah spon kitaorang satu ofis snack plate dari kedai u.Sebab tu I sayang sangat kat bos lama I.Mana pernah bos I yang lain belanja I my favourite food except him? Sir (Mr Selvarajah),thank you.You are the best and I also wish u all the best!
Cukuplah pasal kenangan I dengan u sebab kalau I nak tulis semua,sampai petang nanti pun tak siap.Tau tak,I sepatutnya buat statistik untuk bos I tapi demi u,I sanggup tangguh kejap..
Selalunya i order snack plate tapi pesan kat pekerja u,i nak ayam i diletak atas plate.Bagi sudu dan garfu jugak.I loyal customer so kena treat i baik-baik tau.

Darling,
I terkilan sangat bila lately nie banyak sangat orang kutuk kedai u.Mereka cam dah lupa how much fun they have masa makan kat kedai u.Baru tengok dua video,dah meroyan macam diaorang tu sangat-sangat pentingkan kebersihan dan kesihatan segala.Kalau betul diaorang pentingkan tu semua,mesti diaorang masak sendiri kan?Mereka semua memang tak setia,tak tau menghargai..U beruntung tau sebab my love never change.Kalau tak nak makan kat kedai u,tak payahlah nak kutuk-kutuk.Jahat betul diaorang ni mengutuk makanan yang diaorang pernah makan hingga menjilat jari.
Selalunya i tak makan mini bucket nie....

Sebab tu dari dulu I tak berapa setuju dengan sistem u.Kenapalah u suka ambik budak-budak lepas SPM,budak-budak tengah cuti semester..kerja kat kedai u?U bagitau I dulu,sebab daripada diaorang menghabiskan masa-masa lapang dengan aktiviti tak berfaedah,baik mereka kerja kat kedai u.Ada gaji.Tapi sekarang,u tengoklah.Disebabkan orang-orang camnilah perniagaan u terjejas.Mereka ni yang kurang didikan sivil,ada ke treat food camtu?Budaya mana ntah mereka belajar,bagi customer yang bayar gaji mereka dengan makanan camtu?Tapi I tau sorang dua jer yang camni.U patut ambik tindakan serius terhadap mereka ni.U kena saman tau!Biar orang awam tahu yang u dah ambik tindakan.Tapi I tau u tak nak buat sebab diaorang ni mesti bukan dari orang kaya-kaya kan?Kalau tak,mesti mereka tak kerja kat kedai u.Tapi u kena buat something jugak….
Darling,
I thank God that you are not alive to see what this people have done to something that you have put so much effort on it.Kesian sangat I kat u…Mereka semua ni tak tahu sejarah (thanks Fyna!!) u nak buka kedai..Dan kesian jugak kat pekerja-pekerja u yang tak bersalah.Kerana nila setitik,rosak susu sebelangga.
Cutenya u!

I want you to know,u’ll always be my love no matter what people say,what people do.U’ll always have my support.. Harland David "Colonel" Sanders..May u rest in peace..