Wednesday, 27 April 2011

Beware!

Entri kali ini agak serius.Sangat serius. So, takde gambar untuk kali ni.Tadi aku sempat berbual dengan seseorang.Dan dia bagitau aku benda ni.Ini citernya..
Ash dan Ann dah couple untuk dalam dua tahun gitu. At the same time Ash ni ada girlfriend lain tapi Ann tak tahu.Dalam kes ini,aku tak tahu lah sapa yang skandal sapa..Ann  ni skandal Ash ke,girlfriend Ash yang lagi sorang ni skandal Ash (harap maaf kalau tak faham maksud aku sebab aku tak reti explain).Satu ari, Ann bawa Ash jumpa family dia. Family Ann ternyata tak suka kat Ash sebab ntahlah..Memang tak berkenan lah tu. So, Ash decide untuk break off dengan Ann.
INILAH YANG PALING PENTING.
Selama seminggu, Ash layan Ann cam biasa walaupun masa ni Ash memang dah decide untuk putus. Diaorang having sex (kepada sesiapa yg masih suci tu,tak payah terus baca ya sayang.. ). Selama ni diaorang having sex secara biasa,normal..Tapi kali ni sebab diaorang dah nak putus,dan Ash anggap ni last diaorang akan 'bersama', so dia buat plan.
Dia beli sesuatu. Germany Sex Drop. Sila google kalau nak tahu pasal ni. Dia letak a few drops dalam air coke sebab menurut cerita yang aku dengar, benda ni sangat berkesan kalau letak kat Beer, coke..air yang buat kita cepat nak kencing. Sebab dia akan start effect sebaik saja kita nak kencing. Dan benda ni langsung tak effect kat lelaki. Apa yang berlaku lepas Ann minum coke tu, bayangkan sendiri la ya..
Endingnya, lepas suma tu berlaku, Ash minta putus.
Moral of the story...
Jangan minum air/makanan yang orang lain beri walaupun orang tu pasangan kita unless kita nampak benda tu depan mata. Kita tak tahu dan takkan tahu hati budi orang. Niat jahat orang. Kita sendiri jer yang boleh jaga diri sendiri.
Nenek aku selalu pesan, kalau orang lain tak minum/makan benda tu, jangan ambik. Sekarang, even kalau orang lain minum/makan, kita kena jugak berhati-hati. Please love ourselves.
Kepada lelaki-lelaki di luar sana, ini jer mampu aku tulis..

‘Hawa’ dciptakan dari tulang rusuk ‘Adam’
Bukan dari kepala untuk djadikan atasannya,
Bukan dari kaki untuk djadikan alasannya,
Melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya..Dekat pada lengan untuk dlindungi dan dekat di hati untuk dicintai..

Kepada si pencerita, maaf ya..aku cuma nak suruh kawan-kawanku berhati-hati sahaja...